Menu kategóriíKategórie

Kategórie

masiarske-potreby.sk » Blog» NOŽE KTORÉ BY NEMALI CHÝBAŤ V ŽIADNEJ DOMÁCNOSTI

Kategórie

Kuchárske nože, yanagiba, filetovacie nože, krájacie nože.


V dnešnej dobe je nespočetné množstvo druhov nožov a stále pribúdajú ďalšie. Pomôžeme Vám sa zorientovať sa v tomto „nožnom bludisku“ a vysvetlíme, ktoré nože sú neodmysliteľnou súčasťou každej kuchyne.

Každý nôž bol vytvorený pre svoj vlastný špeciálny účel. Kým nôž na chlieb so zúbkovanou čepeľou je ideálny napríklad na krájanie chlebovej kôrky, pri krájanú surového mäsa by zrejme narobil oveľa viac škody.

Každopádne každému odporúčame začať so štyrmi nožmi a potom podľa potreby pridávať ďalšie. Zaručene nič nepokazíte ak začnete s kuchárskym nožom, krájacím nožom, úžitkovým nožom so zúbkovaným ostrím a nožom s pružnou čepeľou. S týmito nožmi budete na začiatok dobre vybavení. Kuchársky nôž je všestranný v kuchyni a pravdepodobne nôž, ktorý budete využívať najviac.
Kuchársky nôž môžete použiť na krájanie zeleniny a veľkého ovocia, ako aj mäsa, rýb a hydiny.
Ak však chcete odstrániť kožu z ryby alebo oddeliť mäso od hydinovej kosti, kuchársky nôž má svoje limity. Tu je potrebná flexibilná ohybná čepeľ. Na takýto proces je ideálny v filetovací alebo vykosťovací nôž s ktorým rýchlo a jednoducho odstránite z mäsa šľachy, kožu či tuk. Čepeľ sa prispôsobí mäsu a odstránite len to, čo chcete odstrániť.

Tvrdé šupky či kôrky pečienok či chleba si vyžadujú ťažšie zbrane: nôž na chlieb, cukrársky nôž alebo aj úžitkový nôž so zúbkovaným ostrím je na to tým správnym nástrojom. Hroty zúbkovaného okraja sa ako prvé dostanú do kontaktu s jedlom a roztrhnú tvrdú šupku bez toho, aby rozdrvili zvyšok jedla.
V neposlednom rade odporúčame malý krájací nôž (nazývaný aj nôž na zeleninu) na všetky menšie rezacie práce. Je ideálny na krájanie drobného ovocia alebo šúpanie zeleniny.
Keď je Vaša kuchyňa vybavená týmito štyrmi nožmi, môžete postupne pridávať nože na špeciálne účely. Ak sa napríklad cítite ako doma v ázijskej kuchyni, čínsky kuchársky nôž so širokou čepeľou môže byť pre Vás tým pravým.
Máte radi ryby? Potom možno budete chcieť zvážiť dlhý, flexibilný nôž na lososa alebo nôž na sushi, nazývaný „Yanagiba“.

Kuchársky nôž, "SÉRIA 1905" DICK, 81947-21

Filetovací nôž, "PREMIER PLUS" DICK, 81454-18

Nôž na chlieb, "RED SPIRIT" DICK, 81739-26

Nôž na krájanie, "SÉRIA 1778" DICK, 81647-12

Ktorý nôž je Váš obľúbenejší a nenahraditeľná súčasť vašej kuchyne?


Kategórie

infolinka Infolinka 0917 230 451 Po - Pi / 08:00 - 15:30
Ocieľka - mesačník pre mäsiarov Mäsiarske potreby katalóg

Sledujte nás

Nezmeškajte naše aktuálne zľavy, akcie a novinky.