Kategórie
Mesačník pre mäsiarov
3
V tomto čísle nájdete
Termo boxy FUTURE - izolačné boxy do tepla i do chladu
Izolačné vlastnosti materiálov dnes zabezpečujú stálu teplotu tovaru, ktorý je v nich uzavretý. Výborným dôkazom sú polypropylénové boxy THERMO FUTURE, ktoré slúžia na prepravu teplých alebo studených potravín.
Ich izolačné vlastnosti sú vynikajúce pre uchovanie teploty v rozpätí -40 až 120 stupňov Celzia. Expandovaný polypropylén zabezpečí ľahkosť a odolnosť boxov, čoho výsledkom je pevná konštrukcia a tiež výborné hygienické vlastnosti. Rôzne variabilné systémy boxov Vám umožnia nájsť to správne využitie.
TIP: Boxy Thermo Future môžete ľahko umývať aj v umývačke riadu :-)
K dispozícii sú rôzne veľkosti boxov štandardizované pre normy GN 1/1, GN 1/2 alebo EN. Taktiež pre špecifické rozmery balenia pizze alebo nápojový sortiment. Súčasťou ponuky je mnohoraké príslušenstvo obsahujúce chladiace články alebo naopak termočlánky pre teplé jedlá.
TIP: Zaujímavým systémom sú skladačky systému SALTO Box, ktoré udržia teplotu a čerstvosť zákuskov, chlebíčkov alebo iného sortimentu studenej kuchyne.
Zľava pre Váš ďalší nákup
Do 31.5.2018 môžete pri nákupe v našom e-shope masiarske-potreby.sk zadať ku objednávke kód zlavadomaja a získate 5% zľavu na celý Váš nákup u nás.
Brúsenie nožov - seriál
2. časť - klik-klak brúska
Klik-klak brúska alebo „klepáč“ je jednoduchý nástroj na brúsenie a leštenie nožov. Jeho konštrukcia je prispôsobená kvalitnej údržbe noža aj pre neprofesionálov. Jednoduchým ťahom noža cez vymedzenú štrbinu po strunách sa nôž naostrí resp. vyrovná jeho ostrie. Existuje niekoľko typov klik-klak brúsok podľa materiálu a použitých brúsnych strún.
Telo brúsky môže byť umelé alebo nerezové, avšak najdôležitejšou časťou sú použité brúsne struny. Tie slúžia buď na zbrusovanie ostria noža (HyperDrill) alebo na leštenie a zrovnávanie čepele (Polish).
Aké sú výhody klik-klak brúsok?
Rýchle nabrúsenie noža aj pre amatérov.
V ďalšom vydaní mesačníka Ocieľka urobíme zadosťučinenie názvu nášho štýlového mesačníka a v seriáli o brúseni sa budeme venovať rôznym typom ocieľok.
Poradňa
Aký kuchársky nôž si mám vybrať pre prípravu jedla v kuchyni?
Existuje veľa druhov kuchárskych nožov. V kuchyni je to Váš najlepší pomocník, ktorý použijete na krájanie, sekanie, rezanie, tvarovanie a zdvíhanie potravín. Štandardná dĺžka čepele je okolo 21 cm. U nás nájdete kuchárske nože značky DICK. Viete však s kuchárskym nožom správne krájať?
TIP: Vykonávajte kolískový pohyb, pričom využívajte zaoblenie ostria. Nechajte pritom špičku čepele na krájacej doske. Začnite pomaly. S narastajúcimi skúsenosťami budete rýchlejší. Krájajte bez väčšej sily a využívajte vyváženosť a precíznosť profi-noža.
V prípade, ak máte nejakú otázku, tip alebo recept, neváhajte sa podeliť s čitateľmi mesačníka Ocieľka a my Vás za to odmeníme. Vaše otázky, tipy a recepty nám napíšte na email obchod@masiarske-potreby.sk
Kategórie
Naposledy zobrazený tovar